Stagiairs aan het woord: hoe is het om stage te lopen bij Ctac?

Elk semester lopen er studenten stage bij Ctac. Deze studenten versterken ons op verschillende afdelingen, zoals Cloud Services, Unified Commerce, Data Management, HR en Marketing. Thom, Michelle en Yassine lopen stage bij Ctac. Benieuwd hoe zij het ervaren? THOM

Ik ben Thom van de Wiel, 20 jaar oud, vierdejaars student Bedrijfskunde aan Avans Hogeschool in ‘s-Hertogenbosch en loop mijn afstudeerstage bij het team Skilled Service Desk op de afdeling Cloud Services. Tijdens mijn 10 maanden durende afstudeerstage ben ik bezig om het primaire proces van het team Skilled Service Desk te optimaliseren.Michelle

Mijn naam is Michelle Diepeveen en ik ben 21 jaar oud en derdejaars studente Bedrijfskunde aan de HAN in Nijmegen. Ik loop stage op de XV Retail afdeling en houd mezelf bezig met de uitwerking van een marketing- en communicatieplan.


Yassine

Mijn naam is Yassine Taouriri, 22 jaar oud en studeer bedrijfskundige informatica aan Avans Hogeschool te ’s-Hertogenbosch. Ik loop mijn stage bij Ctac op de afdeling datamanagement, hier houd ik mezelf bezig met het onderzoeken van de daadwerkelijke voordelen van een PIM-systeem (Product Information Management).


Voordelen van stage lopen bij Ctac

Hybride werken

Een flexibele werkomgeving

Gamen in de Ctac Chill Zone

Zomerbbq, kerstborrel en pubquiz


Hoe is het om stage te lopen bij Ctac? 

De drempel is vrij laag om medewerkers aan te spreken, ook nemen zij de tijd om jouw vragen te beantwoorden. Dit zorgt ervoor dat je het bedrijf goed leert kennen en je genoeg ruimte hebt om (intern) onderzoek uit te voeren. Dit is één van de redenen dat Ctac zéér geschikt is voor bijvoorbeeld een afstudeerstage.

Thom, stagiair Cloud Services: "Door de laagdrempelige, open sfeer kan ik echt impact maken tijdens mijn afstudeerstage"


Wij nemen de begeleiding van stagiairs serieus. Met een eigen begeleider heb je een sparringpartner die je goed kan ondersteunen bij jouw opdracht.

Ook organiseren we maandelijks intervisies met de stagebegeleiders. Zo zorgen we dat iedere stagiair betrokken blijft en de stagiairs ook van elkaar weten waar ze mee bezig zijn en waar ze elkaar mee kunnen helpen. Niet alleen praktisch, maar ook erg gezellig!


Bekijk nu onze stage vacatures!

Ben jij op zoek naar een commerciële mbo stage in de IT? Lees dan snel verder hoe wij jou hierbij kunnen helpen!

Ben jij creatief? Vind je het leuk om content te creëren en ga jij de uitdaging aan om de naamsbekendheid van Ctac te vergroten?

Hoe is de sfeer binnen Ctac?

Als je over de gang loopt word je door door veel medewerkers begroet, óók als stagiair. Door deze openheid voel je je snel thuis binnen het bedrijf. Verder hanteren ze bij Ctac een “output” gedreven werkwijze. Het belangrijkste is dat je goed werk levert. 

Er wordt dus niet van je verwacht dat je elke werkdag van 9 tot 17 op kantoor zit. Al heb je wel regelmatig fysieke bijeenkomsten bij Ctac. Afhankelijk van je werkzaamheden en zelfstandigheid, kun je 50/50 thuis en op kantoor werken. 

Michelle, stagiair XV Retail:“Ik krijg de indruk dat medewerkers van Ctac gemotiveerd zijn om hun werk goed te doen, wat mij ook weer motiveert om hard te werken.”
Zelf de sfeer ervaren? Bekijk de video van ons personeelsfeest bij PSV. 


Waarom lopen jullie stage bij Ctac?

Thom: "Ik wilde graag ervaren hoe het is om in een grotere organisatie te werken. Daarnaast ben ik nieuwsgierig naar de IT-wereld. Hierbij vind ik het belangrijk om de menselijke kant en toegankelijkheid in een bedrijf terug te zien. Vóór mijn stage ben ik naar het in-house event van Ctac geweest. Tijdens dit evenement heb ik uitgebreid staan netwerken. Ik voelde direct een klik met de personen die ik daar sprak. Dit gaf voor mij de doorslag om met Ctac om de tafel te gaan. De follow-up vanuit recruitment was hierin zo snel dat ik binnen zéér korte tijd mijn opdracht rond had."

Michelle: "Tijdens mijn studie ontdekte ik dat ik veel affiniteit heb met computer/IT gerelateerde vakken en/of opdrachten. Mijn studieloopbaan begeleider raadde mij dan ook aan om te oriënteren bij IT bedrijven. Nadat ik mijn motivatie video met Ctac had gedeeld, kreeg ik het idee dat de recruiter haar best deed om mij een gepersonaliseerde stage aan te bieden. Door haar inzet heb ik Ctac gekozen boven de andere stagebedrijven waar ik had gesolliciteerd."

Yassine: "Gedurende mijn studie is gebleken dat ik het werken met data erg interessant vind. Een stage bij een IT- bedrijf op de data- afdeling was voor mij dus erg aantrekkelijk. Bij Ctac heb ik meerdere interessante projecten uitgevoerd, waarbij gebruik werd gemaakt van diverse facetten van data. Ik ben terechtgekomen bij Ctac via een medewerker op de datamanagement afdeling, vervolgens is er contact gelegd via LinkedIn waarna ik uitgenodigd ben voor een sollicitatiegesprek. De stageopdracht en Ctac spraken mij beide erg aan, vandaar de keuze voor deze stage."


Sfeerimpressies

Even je hoofd leegmaken tijdens werk of in de pauze? Dat kan in de "CTACHILL ZONE"

Naastgelegen het kantoorpand is een park waar je samen met je mede-stagiairs of collega's kunt wandelen. 

Young professionals

Elk kwartaal organiseert het bestuur van de Young Professionals verschillende activiteiten, waar stagiairs natuurlijk ook bij mogen aansluiten. Afgelopen maand is er een Film-pizza avond gehouden en voor de maand december staat “The Cinttac Game” op het programma. Iedereen onder de 33 jaar oud (of die zich jonger dan 33 voelt) mag hieraan deelnemen.